Sådan indarbejder du musik i din boligindretning

Passionen for musik rækker langt hos mange af os. Så hvorfor ikke blive inspireret af den i hverdagen? Det kan du ved at lade den præge din boligindretning, så den bliver en naturlig del af dagligdagens indtryk. Muligheder er der nok af, og nyder du kreative projekter, har du et utal af chancer for at sætte personlig karakter på hjemmets arne. Så lad os kigge nærmere på, om nogle af de følgende idéer kan vække noget i din indre indretningsarkitekt.

Sæt et personligt aftryk på hjemmet

Elsker du at drage mod oplevelser inden for musikkens verden? I så fald kan du med fordel sprede lys og glæde ved at forevige dem. Retrostilen kan vække nostalgi i enhver, og inkorporerer du den personlige vinkel med plakater fra koncerter, som du har været til, bliver det også til en samtalestarter for gæsterne. Også koncertbilletter kan komme på display ved siden af dine yndlingsalbums og vinylplader fra bands, som du elsker.

Spiller du selv instrumenter, så skal de naturligvis ikke bare opmagasineres i de tasker eller kasser, som du transporterer dem i. Find balancen i deres fremtoning, og udnyt placeringer som toppen af et klaver til at stille mindre kunst og mere typiske elementer fra indretningens domæne. Brug stilen i forstærkeren til din guitar eller andet udstyr, som du benytter i led med forkærligheden til musik. Større hi-fi-anlæg kan se fantastiske ud sammen med reoler, kabinetter eller tv-møbler og dermed få centrale roller i stuen.

Visualisering af musikkens nuancer

Måske du i forvejen leder efter alverdens tapet til væggene derhjemme for at sætte særpræg på omgivelserne. Hos Familietapeter kan du desuden få lavet tapet med egne fotos og billedmateriale. Visuel kunst, der er inspireret af musik, behøver altså ikke udelukkende at være plakater fra koncerter og bands eller albumkunst fra dine favoritplader. Indramning med visuel kunst formet ud fra sanges lydspor kan også være gudeskønne, og er i øvrigt en glimrende gaveidé, hvis du skal købe ind til musikelskeren. Du kan finde en lang række bøger om musik, der kan være passende at opstille på moderigtige bogreoler eller hylder.

Skru op for kreativiteten

Hvis du er kreativ, så gå i krig med notesblokken og begynd at tænke på idéer. Kun fantasien sætter grænser, så skriv alt ned. Intet er fjollet. Hvis du finder nogle, der ønsker at forkaste en gammel tromme, så køb en tilpasset glasplade, og gør det til et lille sofabord! Din nye måtte i entréen kan også være udformet som en vinylplade. Som du kan fornemme, så har vi nok så mange muligheder.