Lad ungerne opleve opera

Opera er en elsket kunstart, og al erfaring viser, at jo før man stifter bekendtskab med denne forunderlige verden af musik, sang og skuespil, jo mere kommer man til at holde af den. Derfor er der kun gode grunde til at tage børnene med til en operaforestilling. Og skulle de blive trætte eller kede sig, ja så er der jo muligheden for at smutte i pausen, selv om det vil være træls.

Vi vil ikke lægge skjul på, at forfatteren af dette indlæg er en inkarneret fan af opera og har set opera i både Danmark, mange europæiske land og USA. Og der har været mange gode oplevelser, hvor børn er blevet betaget af den herlige musik og sangernes præstationer både med sang og skuespil.

For eksempel engang i Kennedy Center i Washington. Her opførte ensemblet operaen Askepot af Gioacchino Rossini, og da to fantastisk udklædte sangere formåede at spille lidt halvdumme i en situation, lød der pludselig en høj barnelatter hen over det hele. Her var en lille dreng, der kunne se, hvad det handlede om og syntes, at det hele var meget morsomt. Vi er sikre på, at han bliver operafan resten af sit liv.

Vil du tage ungerne med i operaen, er det måske en idé med noget nyt tøj, som de også kan bruge ved andre lejligheder. Det kan du købe på https://kidsbrandstore.dk/, hvor der er et stort udvalg af tøj til børn i alle aldre.

Vælg operaen med omhu

Vil du vænne dine børn til at komme i operaen, er det en god idé at vælge deres første oplevelser med opera med lidt omhu. Du skal nok ikke begynde med at introducere dem til Wagners Lohengrin, men kan med fordel vælge en opera med en lettere handling og lidt mere munter musik. Askepot er et godt eksempel, men også en opera som Hans og Grete af komponisten Engelbert Humperdinck kan være en god mulighed. Se, hvad din lokale operascene har på repertoiret i sæsonen og se, om ikke der skulle være en mulighed for at skabe en dejlig, fælles operaoplevelse sammen med dine børn.

Glæden ved musik er livslang, og jo før I får startet, jo større glæde får børnene, og får måske ligefrem selv lyst til at lære at spille eller synge.