Skab et musikrum derhjemme

Spiller du et instrument? Ellers er du ‘blot’ et musikglad menneske, der lytter til musik? Uanset hvilken position du har i forhold til musik, vil du få stor glæde af at indrette dig et særligt rum til musikken derhjemme. Det er jo ikke sikkert, at du har et hus eller en lejlighed, hvor du kan dedikere et helt rum til din musikglæde, men så kan du sikkert tage et hjørne ud af din stue og indrette den med ting, der kan sætte dig i den rette musikalske stemning.

For eksempel kan du indrette dit musikværelse eller musikhjørne med elegante og flotte trærammer fra BGA. Her finder du et hav af forskellige designs, og dertil kommer posters med alskens motiver – herunder fra kunst og kultur, så du kan skabe det smukkeste miljø for din nydelse af musik.

Hvis du selv kan spille, eksempelvis på klaver eller flygel, vil det være oplagt at indrette dit musikværelse, så flyglet bliver centrum for det hele. Her kan du øve dig og spille for venner og familie, når du er blevet dygtig nok. Er du nybegynder, vil du opdage, at tid ved tangenterne faktisk er den eneste og den bedste vej til at blive god til at spille. At øvelse gør mester er en gammel sandhed, og mesterskab kommer aldrig uden øvelse. Professionelle musikere øver sig i timevis hver dag, og selv om du ikke stræber efter at blive professionel, vil du opdage, at du får så meget igen, hvis du giver dig tid til at øve dig.

Det vil også være en god idé at samle din pladesamling og anlæg i dit musikværelse. Selv om de fleste i dag streamer deres musik, så de kan høre hvad som helst, hvor og når som helst, er der stadig mange, der holder fast traditionelle medier som vinylplader og CD’er. Begrundelsen er både, at man gerne vil bevare det gamle, og at lyden er bedre. Man får ganske enkelt ikke den samme lyd via sin smartphone som gennem gode højttalere og et godt anlæg i et rum, der er dedikeret nydelsen af musikken. Sørg for gode stole og for mulighed for at ligge ned , så du kan lytte til din yndlingsmusik, når som helst du har trang til det.

Akustikken i et musikværelse er et kapitel for sig, og det er vigtigt, at du tænker en god akustik ind i indretningen af dit musikværelse fra starten. Du skal sørge for, at lyden på én gang fylder rummet og samtidig absorberes, så du ikke får en rungende og svingende lyd i rummet. Det kan du gøre ved hjælp af tekstiler, særlige akustikplader, som kan monteres på væggene og loftet, og ved at have møbler, der er fremstillet af naturlige materialer.

Vi er sikre på, at du vil nyde at få indrettet et særligt rum eller et hjørne af din stue til at nyde musikken og til at udøve den, hvis du er så heldig, at du kan spille et instrument.