Musikken betyder alt

I alle livets situationer er musik noget af det, som vi forbinder med den stemning, som vi befandt os i på et givet tidspunkt. Kærestepar har deres sange, som de bliver ved med at spille gennem hele livet som et minde om dengang, da de mødtes og blev forelskede, og musikken spiller en vigtig rolle ved alle livets mærkedage og vigtige begivenheder. Derfor fylder musik også meget i alle menneskers liv – fra hvordan vi dyrker vores boligindretning til den musik, vi hører i bilen og andre steder.

Ved en begravelse er musikken også et afgørende element. Og det er meget forskelligt, hvad der bliver spillet. Hvis du er i tvivl om, hvad der for eksempel kan spilles i en kirke, kan du søge råd hos fagfolk om dette. Bor du omkring Roskilde, kan du typisk spørge en bedemand i Roskilde, som ved alt om, hvordan man arrangerer og gennemfører en begravelse eller en bisættelse. Lavendla er et godt eksempel på en sådan bedemand i domkirkebyen Roskilde, som vil kunne vejlede dig om alt fra valg af kiste til den afdøde over udsmykning af kirke eller kapel til valg af den mest egnede musik.

Når man skal arrangere en begravelse, er det vigtigt at vælge en bedemand, der har et godt kendskab til det lokale område. Ved at vælge en bedemand i Roskilde får du således en bedemand, der kender alt til de lokale kirker og de forskellige præster, til andre muligheder for lokaler og som kan vejlede om alle de forhold, som en bedemand i Roskilde med rimelighed kan forventes at have kendskab til.

Vi kommer alle til at prøve det

Mange mennesker er bange for at tale om døden og om alt det, der hører døden til. Men dels skal vi jo alle dø, så vi kan lige så godt forholde os til den, og dels kommer vi på et eller andet tidspunkt til selv at skulle arrangere en begravelse, når en af vores nærmeste i familien eller vennekredsen dør.

Et vigtigt element ved at arrangere en begravelse er at vælge den rigtige musik. Står du for begravelsen, har den afdøde måske selv på et tidspunkt talt med dig om, hvilken musik han eller hun gerne ville have spillet til begravelsen. Måske er der nogle salmer, som vedkommende holder særlig meget af, eller et kammerværk, et lille stykke kormusik eller en gammel kærestesang, som vedkommende gerne vil have spillet i kirken. Din bedemand i Roskilde kan hjælpe dig med at få arrangeret musikanlæg eller lave aftaler med musikere, hvis det kræves, men ellers kan præsten i kirken eller den ansvarlige for kapellet hjælpe dig igennem disse ting.

I dag er det slet ikke ualmindeligt, at der bliver spillet andet end kirkemusik og sunget salmer til en begravelse eller bisættelse, også selv om den foregår i en kirke. Bestemte rocksange og andre kompositioner inden for populærmusikken har fundet vej til begravelser, og hvis den afdøde har holdt af en særlig musikgenre, spiller man ofte nogle værker fra denne genre, så hele begivenheden får et mere personligt præg.