Kvindelige country stjerner

Kigger vi ud over country-landskabet, så er det ikke alene Dolly Parton, som dukker op i horisonten – der findes faktisk en hel stribe af kvindelige country-stjerner.

Da der for nylig blev lavet en rangliste over kvindelige countrystjerner, var det et spørgsmål, hvem der skulle indtage den glorværdige plads som nummer ét på listen. Skulle det være Dolly Parton? Det blev det nu ikke, men i stedet den amerikanske sangerinde Loretta Lynn. Hun er måske ikke så kendt som Dolly Parton, men ganske mange opfatter hende som en mere ‘rigtig’ country-sangerinde.

Hun er født i 1934 og har i sin tid udgivet flere end 60 albums. Mange af disse har haft topplaceringer på hitlisterne, så hun har for alvor haft succes.

Loretta Lynn havde alle forudsætninger for at falde til i country-genren – hun er født midt i countryens kerneland, i Kentucky, som datter af en kulminearbejder. Det giver autenticitet, når en country-sangerinde kan synge om miljøer, som hun kender fra sit eget liv. I 1975 udgav hun en selvbiografi, ‘Coal Miner’s Daughter’. Den blev siden hen filmatiseret med skuespillerinden Sissy Spacek i rollen som sangerinden, og hun gjorde det så godt, at hun fik en Oscar for rollen.