Klassisk musik til træningen

Det er en velkendt sag, at musik i ørene hjælper dig med at yde lidt ekstra, når du løber eller træner.

De fleste tænker dog formentlig på højenergiske rocksange, når det handler om musik til træningen – og mange vil måske genkalde sig Sylvester Stallone i Rocky-filmen, hvor han træner til “Eye of The Tiger”.

Men er man mere til klassisk musik, findes der rent faktisk masser af gode klassiske musikstykker, der kan fungere som ekstra brændstof under træningen.

Motionsløb har længe været en af danskernes favoritter, men i den senere tid er det på grund af coronapandemien også blevet ekstremt populært at gå sig i form til daglig. En del foretrækker dog også at dyrke lidt mere intensiv træning, og mange vælger derfor at investere i en crosstrainer til hjemmet, så hele kroppen kan blive trænet på ethvert tænkeligt tidspunkt.

Og hvorfor ikke udnytte tiden til også at lytte til smukke klassiske toner, mens man træner.

Prøv fx at sætte Mozarts ouverture fra Figaros Bryllup i ørene, når du løber eller træner på crosstraineren. Eller prøv med noget klassisk filmmusik – som eksempelvis soundtracket fra Batman-filmen “The Dark Knight Rises”.

Disse to musikstykker indgår på en playliste med ni sange, som den danske EU-kommissær Margrethe Vestager har brugt med stor succes. Den sidste sang på listen er i øvrigt musik fra tegnefilmen “Tom & Jerry”, som skulle egne sig særdeles godt til en slutspurt.

Uanset hvad du er til, kan du på nettet hurtigt finde inspiration til masser af playlister med klassisk musik, der egner sig godt til træningen.

Den tidligere svenske tennisstjerne Björn Borg laver i dag undertøj, og firmaet har faktisk udviklet en klassisk symfoni, som angiveligt skulle øge din stamina – og samtidig være med til at hæve din IQ. Nummeret varer 9 minutter og hedder noget så fornemt som “Symphonia exercitii et intelligentiae”. Symfonien kan findes på Spotify, hvis du ønsker at prøve det af.