Vin og musik hører sammen

Wein Weib und Gesang. De fleste har nok hørt de tyske ord en gang imellem – vin, kvinder og sang. Nogle mener, at alle tre hører sammen, og allegorien bliver flittigt brugt, men her vil vi nu nøjes med at sige, at vin og musik hører sammen. Der er masser af musik, der har vinen i centrum, og mange musikoplevelser får et smukt skær, når de finder sted, mens et lifligt glas prosecco eller anden vin perler i glasset. Så skænk dig et glas af den bedste italienske prosecco fra web-vinhandlen Vinoteket.dk og nyd musikken.

Her er nogle eksempler på musik, du kan glæde dig over, mens du nyder et herligt glas italiensk prosecco fra Vinoteket. Du behøver endda ikke bevæge dig uden for din dør for at få vinen i glasset – den leveres nemlig lige til døren, når du bestiller over nettet, så mere behageligt og nemt bliver det næppe.

Den glade enke

Frantz Lehars operette Den glade enke fra 1905 er et oplagt værk at nyde et glas prosecco til. Operetten med originaltitlen Die lustige Witwe skildrer flere parallelle kærlighedshistorier, og hos den rige enke Hannah Glawari perler vinen i glasset fra tidligt til sent. Lev dig ind i den lystige stemning og nyd din vin imens.

Bellmans viser

Måske kender du også nogle af den svenske kunstner Bellmans epistler, som er sat i musik? Det er sange fra 1700-tallet, som både besynger vinens, kvindernes og det muntre selskabs glæder, men samtidig rummer de også en påmindelse om, at livet er endeligt. Vi skal leve, mens vi er her. Nyd Bellmans sørgmuntre viser, mens du nyder dit glas prosecco en stille stund. Viserne er i vore dage indsunget af flere af de store svenske visekunstnere, blandt andet Fred Åkerstrøm og Cornelis Wreeswijk. Herhjemme er de blandt andet indspillet af Poul Dissing, som de fleste kender fra Svantes Viser, og som har modtaget mange ærespriser.

Opera og vin

Er du operafan, kan du i mange tilfælde gå til forestillinger, hvor du både kan nyde musikken og et herligt glas vin – endda ikke så sjældent et glas prosecco. Mange operahuse laver samlede pakker, hvor man kan se en forestilling og nyde en lækker madkurv eller middag i pausen. Det gælder for eksempel på det engelske herresæde Glyndebourne, der er omdannet til operahus. Her samles smoking- og gallakjoleklædte operagæster i pausen, hvor de på græsplænen indtager en lækker madkurv leveret af slottet, med god mad og vin. Og ved Wagner festspilhuset i Bayreuth i Tyskland hører vinen og musikken sammen, men her skal du nærmest reservere en billet ved dit bryllup, hvis du vil være sikker på at få en plads til dit sølvbryllup. Mere spontant kan du glæde dig over vinen og musikken i hverdagen ved at have nogle gode flasker prosecco fra Vinoteket.dk i kælderen, så du kan skænke dig et glas, når musikken lyder derhjemme.